Czy ktoś wie, czy i5 ma oświetlenie podłogowe „welcome mat” jak i4? Nie widzę tego w specyfikacjach, co jest naprawdę do bani.
Mój ma standardowo mnóstwo linii. Nie musiałem nic robić.Gdzie można to skonfigurować? Mam normalne światło bez żadnego wzoru.
Tak, mój Jaguar miał logo skaczącego kota i napis Jaguar w okręgu. Dostajemy paski projekcyjne. Te z rynku wtórnego nie są jeszcze dostępne dla G60. Nie jestem pewien, czy są kompatybilne z jakimkolwiek innym modelem, ale nie powinno to zająć dużo czasu, zanim się pojawią.Sprawdziłem u mojego dealera, używając mojego numeru VIN, kierownik części mówi, że nic nie jest dostępne dla i5 w zakresie projektora pod drzwiami lub slajdów, czyli tych rzeczy, które wyświetlają loga lub wiadomości, jak w serii ICE 2 i 3. Myślę, że skonfigurowali "Ścieżkę świetlną" (te zakrzywione linie, które wychodzą na zewnątrz, a następnie biegną równolegle do boku samochodu), a potem skończyli. Trochę do bani, trochę zazdroszczę Audi mojej żony i jego "pierścieni" wyświetlanych na ziemi. Ścieżka świetlna jest jednak praktyczna, nie trzeba otwierać drzwi, żeby ją mieć, i jest w zasadzie bardziej przydatna niż pojedyncze logo pod otwartymi drzwiami - szkoda, że nie możemy mieć obu!
To dziwne. Mój ma linie.Wracałem właśnie samochód od dealera. Żaden wzór oświetlenia dywanu nie jest dostępny dla mojego i5. Dostaję tylko stałe światło, myślę. Początkowo wszyscy mówili, że tak, powinno być standardowo z liniami, ale najwyraźniej nie. Albo nie mogli tego rozgryźć. Nie mogli mi nawet zaoferować innych żarówek ani sposobu zapłaty za nie.
Mam światła w kałużach, ale mam też podświetlaną osłonę chłodnicy, pakiet M i światła powitalne. Myślę jednak, że początkowo nie miałem świateł w kałużach, więc może to był pakiet świateł powitalnych.Być może jest zawarte w pakiecie.
Nasz nie ma świateł. Dealer chciał zatrzymać samochód, sugerując, że aktualizacja oprogramowania może to załatwić. Lub jeśli potrzebne byłyby części, zamówiliby części.
Cóż, dzisiaj usłyszeliśmy od nich, że jest zawarte w 50-dolarowym pokazie świetlnym, który można zamówić w App Store. Nie jestem pewien, czy to prawda, czy nie, ale spróbuję (i otrzymam zwrot pieniędzy, jeśli to nie zadziała).
Dobrze byłoby wiedzieć od kogoś, kto to ma, czy samochód ma jakieś dodatki, takie jak "podświetlana osłona chłodnicy" lub pakiet M.
Być może te samochody mają to w standardzie.
Jak mówiłem, jestem teraz prawie w 100% pewien, że jest specjalna soczewka, która znajduje się przed światłem, widać wzór na moim zdjęciu, albo nie została zainstalowana w fabryce, albo odpadła. Proszę nalegać na zobaczenie rysunku fabrycznego i poprosić dealera o zakup i ponowną instalację tej soczewki. Proszę nie wahać się eskalować sprawy do BMW USA. To jest tak oczywista wada produkcyjna.No to jedziemy, żadnych linii na podłodze.
Próbowałem dzisiaj w garażu i wciąż jest to zwykłe światło. Ustawienia Lightshow są w menu i wydają się działać. Nic specjalnego, nie jestem pewien, czy jest to warte pieniędzy. W każdym razie, wracam do dealera i zobaczę, co mają do powiedzenia.
Kupno pokazu powitalnego nie włączy „dywanu”.
Wygląda na to, że to inna część lub czegoś brakuje.
Tajemnica została rozwiązana. Kiedy budujesz na stronie BMW, powinni stwierdzić, że pakiet iconic glow zawiera wzór powitalnego światła, a nie tylko pierścień wokół przedniego grilla.Otrzymałem odpowiedź od zespołu BMW. Po pewnych rozmowach.
„
Dziękujemy za kontakt z zespołem BMW i. Doceniam Twoje zapytanie dotyczące Twojego modelu i5 eDrive40 Sedan z 2024 roku.
Welcome Light Carpet (statyczny jako część standardowego wyposażenia) i dynamiczny Welcome Light Carpet jako część opcji "BMW Iconic Glow exterior package'' w Twoim BMW i5 ułatwiają wsiadanie i wysiadanie z pojazdu. Dynamiczny Welcome Light Carpet wyświetla na ziemi w obszarze wejścia po obu stronach dynamiczną grafikę świetlną za pomocą źródeł światła w progach bocznych."
Wygląda więc na to, że dywan świetlny jest zawarty tylko w „BMW iconic Glow exterior package”.
Nie jestem pewien, dlaczego dealerzy mieliby o tym nie wiedzieć i zamiast tego mówić nam, żebyśmy kupili pokaz świetlny.
W każdym razie, dwa razy pytałem również, jak ubiegać się o zwrot 50 dolarów, ponieważ nie jest to to, co jest reklamowane (App Store dla pokazu świetlnego pokazuje linie na podłodze i nic więcej, mimo że zmienia tylko wzór reflektorów). Rozumiem, że dealer myślał, że pokaz świetlny musi być sposobem na jego uzyskanie.
z drugiej strony dealer powinien również zobaczyć w katalogu części, że istnieją dwie różne części (lub numer części soczewki).
W każdym razie, zobaczmy, co BMW odpowie w sprawie zwrotu.
Przynajmniej teraz lepiej znamy tajemnicę, że niektórzy ją mają, a inni nie.
chyba że ktoś bez pakietu iconic glow ma te linie.